Blog 15 – Tussenbalans

Met het eind van het jaar in zicht is het altijd goed om de balans op te maken. En dan met name de financiële balans. Het is een aardige klus om 40.000 euro bij elkaar te krijgen voor deze monsterexpeditie naar de top van de wereld. Ik heb me er overigens ook aardig in vergist hoeveel werk erin gaat zitten om de marketing en sponsoring hieromheen te organiseren. Toch worden alle inspanningen gelukkig beloond en krijg ik hier en daar fantastische support! Speciale dank aan SAB Media en iedereen die z’n steentje bijdraagt om mij hierbij te helpen!! Ik ben er nog niet helemaal maar we zijn met alle support goed op weg om alles bij elkaar te krijgen.

Ik heb mezelf als doel gesteld om in ieder geval 10.000 euro zelf in te leggen voor deze uitzonderlijke beklimming. Daarnaast geef ik nu geregeld presentaties voor grote en kleine bedrijven in ruil voor een bijdrage aan de expeditie. Ik heb met de hulp van goeie vrienden tevens een paar inspiratie-avonden georganiseerd waar ik mijn verhaal van de voorbereiding uit de doeken doe. Over het leven in de bergen, het volgen van je passie, wat uit je comfortzone stappen je brengt en over het waar maken van dromen. Met name bij Restaurant Vlaar en bij Bussum op IJs heeft dat goede vruchten afgeworpen. Ook de sponsoring op de vlag die meegaat naar de top begint nu goed te lopen. Met speciale dank aan Project- & Interimmanagement bureau ‘Perspectum‘ (wil je ook samen met Artsen zonder Grenzen op de vlag naar de top van de wereld kijk dan hier hoe dat kan). De kunst van Alex van der Lecq die ik op mijn site aanbied draagt ook zijn steentje bij. En natuurlijk de vele donaties van bekenden (en zelfs ook onbekenden!) die met vele kleine bedragen ook een grote bijdrage leveren. Ondanks dat ik dit jaar geen voetbal meer speel, om blessures te voorkomen, hebben de jongens van het team een geweldige donatie bij elkaar gespaard waarmee ze nu het logo van ons team op de vlag hebben gesponsord. Bedankt Naarden All Stars!

Ik heb tot nu toe 25.350 euro aan inkomsten voor de expeditie gegenereerd. Dus nog 14.650 euro te gaan. Een aardig bedrag maar er komt nog een hoop media-aandacht aan! Naast nog diverse presentaties en een inspiratiesessie bij Rugbyclub ’t Gooi in februari wordt er op 17 januari een boek gelanceerd waarin ik een hoofdstuk voor mijn rekening neem en ‘de kunst van het genieten‘ in de bergen beschrijf. Vanaf die dag overal te koop in de Nederlandse boekhandels. Daarover over 3 weken meer! En we werken ook nog aan een geweldige 3D-clip waar de fotoshoot binnenkort van start. De laatste 3 maanden komt er dus nog van alles voorbij. Ik ben blij dat ik met alles op tijd ben gestart en me vanaf januari 2019 100% kan concentreren op de beklimming. Met al 11 maanden voorbereiding achter de rug en 5 maanden training in m’n benen wordt de focus de laatste 3 maanden op de langeduur training gelegd. Met ook aandacht voor de mentale voorbereiding en het continue in gedachten doorlopen van de route.

De laatste loodjes komen er dus aan. Ken je iemand in je omgeving die ook graag wil aanhaken bij dit avontuur of er meer over wil horen. Contact mij dan direct! Ik geef er graag iets voor terug. Zie hiervoor ook de diverse mogelijkheden!

Ik ga weer trainen, tot snel!!
Wilco