Blog 11 – Week van de Media

Week van de media

Ik ben veel bezig om de media op te zoeken. Momenteel  om bekendheid te geven aan mijn expeditie en om bedrijven aan te trekken die zich hiermee willen meten. In ruil voor een bijdrage kunnen zij hun naam aan de expeditie verbinden en/of een inspirerende presentatie door mij laten verzorgen voor hun medewerkers. Het lijkt soms wel een tweede baan om dit allemaal te regelen. Een greep uit de afgelopen week:

Het begon met het ophalen van de folders die ik had laten maken bij reclamebureau Onyva. Ik had het zelf al geprobeerd maar de folder die Onyva me voorschotelde overtrof alles. De tekst is pakkend en het bericht helder. Het straalt rust uit, vormt één geheel en is van een kwaliteit dat je ‘m nooit meer weg wilt doen. Ik ben er heel blij mee en ik vertel mijn verhaal er graag bij als ik ‘m aan je uitdeel: Grenzen aan de Top – PDF Folder

Ik had afgelopen week ook een gesprek met de burgemeester van Gooise Meren, Han ter Heegde, in het stadhuis te Bussum. Achter het boegbeeld van de gemeente huist een vriendelijke man met ferme handdruk. De burgemeester toonde een grote interesse in mijn expeditie naar de top van de wereld. Hij gaf aan graag mee te willen werken met communicatie naar buiten als ik daar behoefte toe voelde. Die intentieverklaring is zeker goed voor een paar ideëen die in het verschiet liggen.

De donderdagmiddag borrel bij restaurant Vlaar in ’s Gravenland leidde tot een inspiratievolle sessie. Daar onstond het idee om op 12 november een ‘Inspiratie Diner’ te organiseren. Het doel is om een groep geïnteresseerden bij elkaar te brengen en een overheerlijk gerecht van huize Vlaar voor te schotelen. Ik zal dan een inspiratievol verhaal verzorgen over de kracht van de bergen, mijn beklimmingen tot dusver, de voorbereiding naar de Mount Everest en de vertaling naar het bedrijfsleven.

Een vervolgafspraak bij Stadzigt met de burgervader leidde tot een mooie promotiefoto en een leuk interview met Gooi TV. Deze lokale televisie omroep maakt wekelijks opnames met de burgervader waarna ik deze keer zelf ook kort mijn verhaal mocht doen voor de camera. Als verrassing stapte ook de burgemeester in beeld en overhandigde mij een brief van zijn hand met signatuur waarin hij en de gemeente mij veel geluk wensen in het behalen van de top met veilige terugkeer. Wat een mooi gebaar!

Alsof ik in een rollercoaster zit. Ik had net die dag ervoor een interview bij Radio NH Gooi gehad. Ik was te gast bij het programma ‘Sportcafé, Achter het net’, die op locatie bij de tafeltennisvereniging in Laren, hun uitzending verzorgde. De productie van Merel van Dijk en het interview van Eric Hurink met mij verliep mooi en ontspannen. Ik kon in de 5 minuten die ik had helder de kern van mijn boodschap kwijt. Luister hieronder naar het fragment.

Radio Interview NH Gooi (2018-09-23):

Een paar dagen later had ik een uitnodiging staan bij Villa Trompenberg in Hilversum. Hier vond de feestelijke lancering plaats van de vierde editie van de Gooische TamTam. Iedereen die hieraan heeft meegewerkt hief het glas op het extra dikke nummer. Ik was een paar weken eerder al door Paulien Huizinga geïnterviewd en met haar creatieve oog en gevoel voor belichting voor eeuwig digitaal vastgelegd. Ik zag het interview en het resultaat van de fotoshoot terug in de rubriek ‘De Tamtammer’ waar een inwoner van de regio wordt uitgelicht vanwege een bijzondere prestatie. Wat bijzonder dat ik daar deze keer voor was gevraagd.

Tussendoor ben ik in het weekend nog naar Print & Stitch gereden in Rotterdam. Daar had ik het logo van de Stichting Grenzen aan de Top, dat door Carola Prent is ontworpen, laten borduren op een tiental patches. Van de (web)shopmanager Acco Westerman kreeg ik een bijzonder cadeau in de vorm van een T-shirt met het logo van de Stichting. Wat een geweldige betrokkenheid en enthousiasme.

En als kers op de taart kwam mijn tweede artikel uit in het magazine ‘ChannelConnect’, hét kennisplatform voor ICT blad voor ICT-business partners. Oud rugbyspeler en uitgever Eric Luteijn geeft me hier een podium om de parallellen uit te leggen tussen het managen van complexe ICT en het expeditiebeklimmen. Daarnaast kan ik daar ook mijn sponsoren in de spotlight zetten.

Het was dus een enerverende en leuke week met een hoop aandacht voor Stichting Grenzen aan de Top en een hoop media-aandacht voor potentiële bedrijven die zich met deze expeditie willen identificeren. Wil je meer weten of lezen, kijk hier voor meer berichten die in de media zijn verschenen.

Ben je geïnspireerd geraakt en geïnteresseerd om meer te horen hoe ik jouw bedrijf mee kan nemen naar de top van de wereld? Neem dan contact met me op. Er zijn verschillende manieren hoe ik jouw bedrijfsnaam naar de top van de wereld kan brengen.

Denk aan hierbij aan:
– Bedrijfsnaam op kleding
– Bedrijfsnaam/logo op de vlag die mee gaat naar de top
– Inspirerende presentaties voor verenigingen of medewerkers
– Media-aandacht: radio/televisie/kranten/magazines
– Aansluitende acties voor jouw bedrijf

In oktober start mijn campagne om bedrijven te interesseren voor deze unieke expeditie. Hou social media in de gaten en kijk of er een mooie deal tussen zit om mee te liften naar de top van de wereld!

Tot de volgende blog!
Wilco