Blog 12 – Kunstenaar Alex van der Lecq

De magie van kunst
In mijn voorbereiding voor deze expeditie naar de top van de Mount Everest kom ik met veel inspirerende mensen in contact. Dat is één van de mooie bijkomstigheden van dit avontuur. Je raakt met gepassioneerde personen in aanraking en er ontstaat vaak een wederzijdse interesse in elkaars bezigheden. Omdat ik ook geinteresseerd ben in fotografie en techniek gebeurde dat ook bij Alex van der Lecq, een wereldreiziger die tevens kunstenaar is, en fascinerende foto’s met kunst combineert. Hij projecteert zijn fotobewerkingen op kwalitatief hoogstaand materiaal waardoor je het met trots aan de muur hangt. Ik was direct geraakt door zijn manier van werken. Alex beschrijft het zelf als: 

Ik beschouw fotografie als kunst. Door een gedegen voorbereiding, door te spelen met licht en dimensies en een bijzondere nabewerking. Ik gebruik daarbij de nieuwste digitale technieken en experimenteer met combinaties van technieken. Om de beelden eigenheid mee te geven. Extra krachtig, intens kleurrijk of in sfeerversterkend zwart/wit. Een uitvergroting van de essentie die ook mij verrast.

Alex heeft aangegeven me te willen helpen en is met het thema ‘bergbeklimmen’ aan de slag gegaan. Hij heeft foto’s van zijn reizen en mijn foto’s van het bergbeklimmen gecombineerd tot een kunstwerk dat hij in beperkte oplage kan aanbieden met zijn signatuur. Alex heeft aangegeven dat de opbrengst van de kunstwerken ten goede mag komen aan de Stichting Grenzen aan de Top. Door het aanschaffen van een kunstwerk van Alex van der Lecq (LaLecq) help je mij een klein stukje op weg de berg op om deze droom waar te maken.

We hebben gezamenlijk het volgende kunstwerk geselecteerd:
Het kunstwerk staat voor passie voor het bergbeklimmen. De kracht van de Himalaya, een behouden klim en veilige thuiskomst en het doorzettingsvermogen van de klimmer. De letters op het bord wijzen de weg maar de beklimming zal je op eigen kracht moeten doen. Dit kunstwerk vraagt erom om er even goed voor te gaan zitten en je af te vragen wat je ziet en hoe de balans en rust in de bergen je iets kunnen leren in deze hectische wereld.

Hoe is deze kunst te verkrijgen:
In A3 formaat op stevig fotopapier: 100,00 euro per stuk (exclusief verzendkosten = 10 euro) vrij van btw (oplage 100 stuks). Genummerd en gesigneerd door de kunstenaar. Geleverd in stevige rol van karton.

In DiBond* Gallery kwaliteit op 150×100 cm: 1.500,00 euro per stuk vrij van btw (LET OP: deze oplage is beperkt tot 5 stuks). Genummerd en gesigneerd door de kunstenaar. Persoonlijk gebracht binnen Nederland door Wilco Dekker.

Ben je geïnteresseerd neem dan contact op met:
-Wilco Dekker 06 5276 3590
wilco@grenzenaandetop.nl

Nieuwsgierig naar meer werk van Alex van der Lecq? Kijk hier verder:

Website: www.lalecq-fotografie.nl
Foto’s: www.500px.com/alexvanderlecq

* ALU-Dibond Fineart glanzend
De fineart druk op  premium fotopapier wordt rechtstreeks op de 3mm sterke alu-dibond plaat gelamineerd. Bescherming met bijkomende UV-beschermlaminaat op het volledige oppervlak. Glanzende afwerking. De plaat komt op een alu-ophangsysteem voor een zwevende optiek aan de muur.