WILCO

Wie is Wilco Dekker?

Een gepassioneerd bergbeklimmer,  een avontuurlijke reiziger, een technologie visionair en bovenal onderzoeker en inspirator. Nieuwsgierig naar wat er buiten je comfort zone gebeurt en bevlogen om die bevindingen te delen met hen die daarin geïnteresseerd zijn.

Ik heb een grote belangstelling voor alles wat zich op het creatieve vlak afspeelt maar ook voor techniek. Een mix van ‘creatief out of the box’ en ‘de logica van binnen de lijntjes’. Daarnaast ben ik uitermate geïnteresseerd in de samenhang van alles wat er om ons heen gebeurt en hoe we de wereld op een goede en gezonde manier kunnen doorgeven aan de volgende generaties.

Mijn voorliefde voor reizen is me met de paplepel ingegoten. Wat begon op een veldbedje op de Veluwe toen ik een paar maanden oud was, is uitgegroeid tot de reis naar de Mount Everest in april 2019. Alles wat daartussenin is gebeurd, heeft bijgedragen tot wie ik ben en mijn rotsvaste overtuiging dat we veel meer kunnen dan we denken.

Kernwaardes

Ik heb vier kernwaardes die de leidraad in mijn leven zijn:  Vrijheid / Avontuur / Eerlijkheid / Respect. Kernwaardes kunnen voor iedereen anders zijn. Deze vier kernwaardes komen voor mij dagelijks overal terug in wat ik doe en helpen me in het maken van keuzes als ik voor een moeilijke beslissing sta. Ik hou naast het bergbeklimmen van windsurfen, snowboarden, slacklinen, mountainbiken, motorrijden, gitaar spelen, schaatsen, oosterse sporten en lezen. In al deze activiteiten zit een goede balans van mijn vier kernwaardes.

Toekomst

Ik werk bij een groot bedrijf dat zich bezig houdt met techniek en communicatie. Ik probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen om een strategie uit te stippelen waarmee we onze communicatie en diensten voor de komende 5 tot 10 jaar technisch kunnen ondersteunen. Denk daarbij aan Artificial Intelligence, Blockchain, Internet of Things, Augmented en Virtual Reality, Nanotechnologie, Synthetische Biologie, Quantum Mechanica, 3D printing en alle technologieën, protocollen en algoritmes die hierbij horen. Ethische vraagstukken en privacy worden daarbij ook steeds belangrijker. Wat beslissen we straks nog zelf? Hoe ziet de wereld er straks uit?

Back to basic

Naast de hectischer wordende wereld en snel veranderende toekomst brengen de bergen en Artsen zonder Grenzen me weer met beide benen op de grond. Alles valt daar terug op vijf basisvoorwaarden: Drinken / Eten / Onderdak / Gezondheid / Veiligheid. Zowel in de bergen als bij Artsen zonder Grenzen is me dit elke keer weer duidelijk geworden. Het is iets dat vaak als heel gewoon wordt ervaren maar dat niet is. Het bergbeklimmen en het werk bij Artsen zonder Grenzen zijn voor mij een goede spiegel om de balans in mijn leven te houden en deze basis niet uit het oog te verliezen.

De bergen hebben iets magisch, daar gebeurt iets dat we hier in de Westerse wereld niet meer kennen. De beklimming van de Mount Everest staat voor mij symbool voor balans, reflectie en natuurlijk ultieme vrijheid, avontuur, eerlijkheid en respect.

Als je meer wilt weten, volg me dan op deze reis naar de top van de Mount Everest.

Kijk verder dan de horizon, kijk omhoog, er gebeurt daar iets magisch!
Wilco Dekker