Blog 7 – Interview

De kunst van het genieten

Net na mijn terugkomst van de Carstensz Pyramid, in januari dit jaar, kreeg ik de vraag of ik mijn ervaringen van het bergbeklimmen wilde delen in een interview met André van der Gun en Els Peek, radio programmamaker bij de KRO-NCRV. Dat leek me een geweldige mogelijkheid om mijn verhaal met een groter publiek te delen. André en Els zijn bezig met een 12 delige serie waarin de kunst van het genieten wordt belicht. Ze gaan langs bij verschillende mensen met uiteenlopende interesses en gaan op zoek naar de kern van hun passie. Waardoor is die voorliefde voor die passie ontstaan? Wat gebeurt er bij het uitoefenen van die passie? Welke verrijking brengt die passie en hoe vertaalt zich dat in het dagelijks leven?

Na een geanimeerd gesprek bij mij thuis is er een mooi interview uitgekomen dat goed verwoord wat er in de bergen met me gebeurt en wat dat met me doet. Daarnaast leg ik uit hoe ik die ervaring in de bergen ook mee terugneem naar Nederland en hoe ik die ervaring probeer toe te passen in mijn werk en dagelijks leven. Ik beschrijf onder andere de stap uit mijn comfort zone die me naar het bergbeklimmen heeft geleid. Die stap heeft me ondertussen zoveel meer gebracht dan ik ooit van tevoren had kunnen dromen dat ik iedereen toewens om eens zo’n stap te ondernemen. Probeer eens iets dat je al heel lang heel graag wilt maar waar je altijd een lichte angst voor hebt gehad. Je zal zien dat als je de stap alleen al onderneemt je de angst die je er van tevoren voor had exponentieel terug krijgt in geluk en voldoening.

Hier kan je het interview (26 minuten) over het bergbeklimmen op je gemak terug horen: In gesprek met bergbeklimmer Wilco Dekker

 


Wilco Dekker – Denali, Alaska 2017

Tot de volgende blog!
Wilco