Blog 25 – De tweede druk

Begin april 2020 verscheen mijn boek vers van de pers. Alsof er een kind werd geboren dat negen maanden lang in ontwikkeling was geweest en voor het eerst het levenslicht zag. Het hele verhaal in geuren en kleuren uiteengezet en afgezet tegen de witte bergtoppen van de Himalaya: De beklimming van de Mount Everest. Een beklimming die voor velen tot de verbeelding spreekt. In deze versie, van de vele Mount Everest boeken die er zijn, maak je de beklimming bijna persoonlijk mee naar de top van de wereld.

Honderden mooie en ontroerende reacties heb ik in ontvangst mogen nemen. Van vele bekende maar ook van onbekende personen. Via Whatsapp, Instagram, Facebook en Linked kwamen ze binnen en kreeg ik zelfs foto’s opgestuurd vanuit vele verschillende landen. Een mooi contrast met de kou op de Everest. De zomermaanden lijken zich er bij uitstek goed voor te lenen om er eens rustig voor te gaan zitten en een boek open te slaan.

Het is altijd spannend hoe een boek wordt ontvangen en of het verhaal aanslaat. Vijf maanden na het verschijnen van de eerste druk verschijnt nu de tweede druk. Er is veel vraag naar de authentieke manier waarop de beklimming is beschreven. Er verscheen een mooi diepte-interview in het julinummer van de National Geographic. Ik kreeg zelfs bericht dat mijn boek ook in diverse bibliotheken in Nederland en Vlaanderen in het boekenarsenaal is opgenomen. Wat mooi dat nu nog meer mensen van het avontuur kunnen genieten!

Begin september 2020 ligt de tweede druk in de winkels. Deze versie is bijna identiek aan zijn voorganger en verschilt eigenlijk alleen op de achterzijde van het boek waar we drie quotes aan hebben toegevoegd die over mijn beklimming in de media zijn verschenen:

“Een nieuwe kijk op de wereld”- National Geographic
“Een flirt met de dood”- NRC
“Een beschrijving van de tocht op eerlijke en boeiende wijze”- Hoogtelijn

Hiermee beschrijven deze bekende media de kern van mijn boek. Precies zoals ik het heb willen neerzetten. Ik heb zo eerlijk mogelijk proberen mee te geven wat het inhoudt om de Mount Everest te beklimmen. Wat er voor nodig is om zover te komen maar ook over het circus dat zich hoog in de bergen afspeelt. De zone des doods laat zien dat we daar op het randje van ons kunnen verblijven. We horen daar als mens niet thuis. Het is een flirt met de dood. Uiteindelijk heeft deze beklimming me heel dicht bij mijn echte ik gebracht en heeft het veel dingen in perspectief gezet. Niet alleen het unieke uitzicht op de wereld heb ik mee terug genomen maar de ervaring en alles er omheen heeft me geestelijk een rijker mens gemaakt.

Heb je m’n boek nog niet gelezen? Kijk hier hoe je ‘m snel kan bestellen.

Veel leesplezier!

Tot de volgende blog!
Wilco