VINSON

De kogel is door de kerk… ik ga proberen om in januari 2024 naar Antarctica te reizen. Het koudste continent op aarde. En niet alleen om daar voet aan land te zetten. Ver weg, dichtbij de zuidpool ligt het Vinson Massief, een bergketen die op de meest verlaten plek ter wereld ligt. Daar torent Mount Vinson met 4.892 meter hoog boven de besneeuwde zuidpool uit. Dat wordt mijn excuus om aan een nieuw avontuur te beginnen. Het plezier van het betreden van het onbekende begint nu al, op 6 januari 2023, en ik deel graag mijn voorbereiding en aanpak om met deze bijna onmogelijke opgave te starten.

UPDATE OKTOBER 2023: De expeditie naar Antarctica DEC 2023 / JAN 2024 wordt verplaatst.
Lees ook de achtergrond hierover op de blog.

Als ik dan toch ga dan wil ik graag de kans pakken om meer onderzoek te doen naar de klimaatveranderingen. Als er iemand is voor wie ik iets kan betekenen, schroom dan niet om contact met me op te nemen. Wil je meer weten of aanhaken bij deze expeditie vanwege een speciaal doel dat jullie of als bedrijf nastreven, ook dan denk ik graag mee in mogelijkheden. Er komen zeker weer wat kansen om op mee te liften.

Mount Vinson wordt mijn zevende berg van de ‘Seven Summits’ die ik ga beklimmen. Alle ervaring,  kennis en kunde van de vorige bergen en van de Mount Everest kan ik goed gebruiken bij deze beklimming. Uitzonderlijk en nieuw wordt deze keer de onbereikbaarheid in geval van calamiteiten. Door de enorme afstand, extreme kou en stormen kan het soms weken duren voordat er hulp kan worden geboden. Gaat er iets fout dan is het wachten op moeilijkheden. Ik zal me dus weer op alles moeten voorbereiden, beter dan ooit, en de beste versie van mezelf moeten klaarstomen.

Ik deel graag mijn Mount Everest ervaring in mijn lezing ‘van bewustwording naar overtuiging’. In mijn boek ‘Mount Everest, onderweg naar de hemel’ stel ik mezelf voor een ogenschijnlijk onmogelijk doel en ik inspireer een ieder met enthousiasme over mijn zeven opeenvolgende stappen die voor mij hebben bewezen dat we als mens tot meer in staat zijn dan we bij voorbaat denken. Het recept van deze zeven stappen om dat mogelijk te maken zal ik ook nu weer op mezelf loslaten om de hoogste top van ons koudste en meest afgelegen continent te bedwingen: Mount Vinson.

Tot snel,
Wilco Dekker