Blog 9 – Persbericht

Vandaag, op 21 juni, is het volgende persbericht verstuurd aan 600 redacties in Nederland:

PERSBERICHT

Wilco Dekker beklimt Mount Everest voor Artsen zonder Grenzen

Wilco Dekker (48) – in het dagelijks leven Manager Technology Strategy bij VodafoneZiggo – gaat in april 2019 de Mount Everest beklimmen. Met 8.848 meter is dat de hoogste berg ter wereld. Dekker combineert zijn passie voor bergbeklimmen met een goed doel: Artsen zonder Grenzen. Die keuze was snel gemaakt, aangezien hij een aantal jaren geleden als technisch logistieker voor die organisatie werkte in Congolees Katanga, Noord-Kivu en de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR).

In die periode ontwikkelde Dekker een interesse om iets terug te doen voor mensen die het nodig hebben en dat te doen met de kennis en middelen die je hebt. Overdracht van kennis en het delen van materialen en spullen voor een gelijke verdeling in de wereld. Daar leerde Dekker ook dat je met weinig gelukkig kan zijn, de mensen daar nog dicht bij de natuur staan en de mensen onderling echt met elkaar in verbinding staan. Iets dat tijdens elke bergexpeditie ook steeds weer terugkomt. Over deze ervaringen publiceerde Dekker een artikel met de titel ‘Daar op de top ziet de wereld er anders uit, daar valt het kwartje’.

Nieuwsgierigheid, gedrevenheid en passie voor avontuur
Dekker is nieuwsgierig, gedreven, avontuurlijk en onderzoekend en zijn leven is dan ook een mix van grote diversiteit. Vanuit zijn huidige positie bij VodafoneZiggo onderzoekt hij momenteel wat de toekomst op technologisch gebied gaat brengen en stippelt daar de strategie op uit. Dekker geeft aan dat we op technologisch gebied in een exponentiele groeicurve zitten en er steeds meer op aanwijzing van de techniek wordt geacteerd. Zijn observatie: We gaan steeds minder zelf beslissen. Maar willen we dat wel? Zijn we ons dat bewust? In de bergen wordt je gedwongen weer na te denken, te overleven maar leer je ook weer optimaal te genieten van kleine en simpele dingen.

Het beklimmen van bergen van extreme hoogtes brengt voor Dekker alles bij elkaar. Het avontuur lonkt als je uit je comfort zone stapt en uiteindelijk ervaart dat niets eng is, maar dat het je leven exponentieel rijker maakt. Je gaat veel meer ervaren, je afvragen en reflecteren en je krijgt oog waar het echt om draait. Contact met alles, tijd voor bewustzijn, verbinding met jezelf en het gebruik van al je zintuigen. Het trekt je weg uit de dagelijkse hectische wereld die wordt gedirigeerd door techniek, wifi, internet, smartphones en duizenden apps. In de bergen ben je weer even echt mens, alles is daar puur en eerlijk. Iets wat Dekker tijdens zijn missies bij Artsen zonder Grenzen ook ervoer.

Grenzen aan de top
Dekker raakt steeds meer geboeid door de vraag of ‘ergens grenzen aan zitten’. De technologische ontwikkelingen blijven maar doorgroeien. En ook de mens blijft zich maar door ontwikkelen en evolueren. Waar houdt het op? Is er een top? Zitten er grenzen aan een top? Artsen zonder Grenzen is voor Dekker een voorbeeld van een organisatie die al vroeg het motto bezigde: voor artsen mogen er geen grenzen bestaan, zorg moet voor iedereen toegankelijk zijn. Dekker gaat voor AzG de berg op. Zijn ultieme doel is de vlag van AzG op de top van de Everest te planten om daarmee symbolisch duidelijk te maken dat er voor niemand een grens is om een doel te halen dat je voor ogen hebt.

Expeditie Mount Everest 2019
Dekker beklom al eerder de Kilimanjaro (5895m), Mont Blanc, (4810m), Elbrus (5642m), Aconcagua (6962m), Denali (12 dagen vast op 4350m door slecht weer), Carstensz Pyramid (4884m) en vele Alpentoppen in Frankrijk, Italië, Zwitserland en Oostenrijk.

Voor zijn komende expeditie zoekt Dekker zoekt nog geïnteresseerden die de beklimming van de Mount Everest willen linken met hun bedrijf, project of activiteiten. Aspirant-sponsors kunnen daarvoor contact opnemen met de Stichting Grenzen aan de Top – www.grenzenaandetop.nl of direct met Dekker via wilco@grenzenaandetop.nl, telefoon 0652 763 590.

Einde Persbericht

Meer over Dekker:         https://www.grenzenaandetop.nl/wilco/
Foto’s:                                  https://www.grenzenaandetop.nl/fotos/