Blog 1 – MOUNT VINSON ANTARCTICA

Wat een avontuur! Ik wilde na de beklimming van de Mount Everest al langer naar Antarctica maar de gelegenheid deed zich maar steeds niet voor. Met name door Corona waardoor de wereld even tot stilstand kwam en reizen tot een minimum werd beperkt. Het idee bleef op de achtergrond sudderen tot ik eind vorig jaar werd ik benaderd om met een compleet Nederlands team mee te gaan naar Antarctica. Althans dat was het plan maar het was voor mij te vroeg. Ik had meer tijd nodig. Om fysiek sterker te worden, om mentaal deze extreem koude beklimming aan te kunnen gaan, om mezelf in te lezen en voorbereiden maar ook om financieel alles op orde te krijgen.

Het zette me wel aan het denken en door de keuze nu te maken geef ik mezelf een jaar om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Ik verdiep me momenteel in de pioniers die rond 1900 richting Antarctica trokken om het binnenland te verkennen. De race tussen Amundsen en Scott om de zuidpool. Maar ook Shackleton die het avontuur niet schuwde en diverse pogingen heeft ondernomen. Boeiend en fascinerend wat die avonturiers ruim een eeuw geleden allemaal hebben getrotseerd. Daarover in een ander blog meer. Met een jaar voorbereidingstijd is het avontuur nu al begonnen. Dat is het mooie van een lange aanloop: je hebt er heel lang plezier van.

Ik heb het plan van aanpak in m’n hoofd en heb genoeg ervaring opgedaan tijdens mijn vorige expedities in de bergen. Ik neem jullie graag mee op deze reis en alle voorbereiding die erbij komt kijken. De kop is eraf. Volg me regelmatig op social media of op deze site!

Inspirerende groet,
Wilco