BOEK

 

Wilco Dekker heeft zijn avontuurlijke verhaal over de voorbereiding en de beklimming van de Mount Everest vastgelegd in een inspirerend boek dat toegankelijk is voor iedereen. Het is meer dan alleen een beklimming naar het hoogste punt op aarde:

Dekker geeft een kijkje achter de schermen van het klimmen in deze moderne tijd en beschrijft zijn buitengewone maar gevaarlijke klim naar 8.848 meter. Dekker ontrafelt de ophef over de file naar de top en beschrijft wat de bergen hem brengen en wat hij van de bergen leert. Het onbekende betreden. Het onmogelijke binnen je bereik laten komen. 

‘23 mei 05.40 uur, 8848 meter. Ik ben er! Op het hoogste punt van de wereld. Moe, maar nog niet uitgeput.’

Na 14 maanden van intensieve voorbereiding ging de ervaren bergbeklimmer Wilco Dekker in april 2019 de ultieme uitdaging aan: de beklimming  van de Mount Everest.

‘Onderweg naar de hemel’ beschrijft de reis die Wilco heeft afgelegd om tot zijn besluit te komen de Mount Everest te gaan beklimmen.  In detail wordt uitgelegd hoe hij de beklimming via de noordkant van de Mount Everest heeft ervaren. De route en ontberingen. De kou en eenzaamheid. Het afzien en de pijn. De emoties, de keuzes, de euforische momenten en de tegenslagen. De onbegrijpelijke luxe in sommige kampen en het soms bedenkelijke klimniveau van de medeklimmers op de berg. Het was drukker dan ooit en de file naar de top aan de zuidkant heeft vele vraagtekens gezet, wereldwijd. Dat beeld heeft de schaduwkant van de Mount Everest zichtbaar gemaakt en is iets dat tot nadenken stemt.

Een onvervalste ‘Mountain Thriller’ op avontuurlijke hoogte. Maar ook een boek waarin duidelijk wordt dat alles met bewustwording start, het volgen van je passie, een stap uit de dagelijkse comfortzone, willen vallen en kunnen opstaan totdat de overtuiging ontstaat dat je het kan. Nieuwsgierigheid als basis om onderweg te zijn en nieuwe inzichten op te doen met inspirerende hoogtepunten.

‘Onderweg naar de hemel’ is een zeer persoonlijk geschreven boek, waarin het omgaan met grote gevaren de drive is om te slagen en het schijnbaar onmogelijke toch mogelijk te maken.

BOEK BESTELLEN
Het boek is te bestellen via alle grote online webshops en alle boekhandels in Nederland.

Wilt u meer dan 10 boeken tegelijk bestellen neem dan contact op met Stichting Grenzen aan de Top voor  een speciaal aanbod: contact Info

LEZING & GASTSPREKER
Wilt u Wilco Dekker als gastspreker uitnodigen? Wilt u zijn persoonlijke verhaal in levende lijve horen en zijn inspirerende visie delen met een groter publiek? Neem contact op met Stichting Grenzen aan de Top of met één van de bureau’s waar Wilco is aangesloten:
Contact Stichting Grenzen aan de Top
Contact Sportsspeakers

MEDIA AANDACHT
Meer informatie in radio interviews, kranten, tijdschriften, podcasts, boeken en televisie: In de Media

IMPRESSIE van de beklimming (4:55 min)
Schakel ondertiteling in voor meer tekst en uitleg bij de trailer.