Blog 23 – Boek

De laatste loodjes, de letterlijke puntjes op de ‘i’. Ik lees voor de laatste keer mijn manuscript door dat door de vormgever in een aantrekkelijke en leesbare vorm is gegoten. Ik heb mijn verhaal wel tientallen keren gelezen. Van voor naar achter en weer terug.  Elke keer maak ik wel weer een paar miniscule aanpassingen maar deze keer is het goed. Het boek is nu precies zoals ik mijn verhaal graag wil delen met iedereen. Met iedereen die een klik heeft met het bergbeklimmen en met iedereen die benieuwd is wat er bij komt kijken om de Mount Everest te beklimmen. Maar ook met iedereen die een droom heeft maar niet weet waar te beginnen. En ook met iedereen wiens beeld vertroebeld is door de media die de moedergodin der bergen heeft afgeschilderd als een bucketlist activiteit. De enorme drukte in 2019 veroorzaakte een enorme file op de zuidkant bij de Hillary step en heeft velen doen geloven dat deze beklimming spielerei is en maar weinig voorstelt. Het is als een attractie weggezet. Als je veel geld hebt dan streep je de Mount Everest zo van je lijstje af. Niets is minder waar.

De Mount Everest is de hoogste berg ter wereld. Niet veel mensen beklimmen deze reus, deze gigant onder de bergen. De beklimming staat bekend om de enorm zware en afmattende beklimming in de zone des doods waar elk jaar weer klimmers het leven laten. De moeilijkheid zit ‘m in een combinatie van factoren. In het boek leg ik uit wat die factoren zijn en hoe je je daar zo goed mogelijk op kan voorbereiden. Hoe breng je de risico’s terug tot een acceptabel niveau waarvan je weet dat je ze kan managen? Hoe voorkom je een vloedgolf van paniek? Het boek is een metafoor voor veel dingen in het leven. Iets dat je heel graag wilt bereiken maar waarvan je denkt dat het voor jou niet is weggelegd en daarom terzijde legt. Wat nou als je het niet terzijde legt en er alles voor over hebt om het toch te bereiken? Hoe pak je dat aan? Wat moet je ervoor doen? Wat brengt het je? En wat doet het met je?

Ik geloof er in dat je een droom altijd moet koesteren, een droom stelt je in staat om ergens naar toe te leven. Het is de reis er naar toe die ons avontuur brengt, ons er toe aanzet in beweging te komen en ons in staat stelt meer te doen dan we ogenschijnlijk denken dat we kunnen. Als we die droom waar kunnen maken en iets volbrengen waarvan we eigenlijk denken dat het niet mogelijk is dan onstaat er iets bijzonders. Ik heb ervaren dat geloof, vertrouwen en overtuiging je ertoe kunnen aanzetten een droom waar te maken. Door die reis aan te gaan, leer je jezelf steeds beter kennen. Hoe ver ga je? Waarom ga je door? Waar ligt de grens? Het brengt je heel dicht bij jezelf, de keuzes die je maakt zijn klaarblijkelijk de persoon die je écht bent. Het brengt balans en rust in een wereld waar tegenwoordig alles mogelijk is maar waar beperkt tijd is om jezelf te ontdekken. Het is mooi om je hart te volgen, je passie te omarmen en te doen waar je gelukkig van wordt. Doe dat met overgave. Laat je door iedereen inspireren maar volg je eigen pad.

De titel ‘Mount Everest, onderweg naar de Hemel’ staat synoniem voor het onderweg zijn naar iets waarvan je nog niet weet wat het is maar waarvan je denkt, gelooft en hoopt dat het iets heel moois zal brengen. Het bereiken van de top op 23 mei 2019 05:40 in de ochtend was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt maar het bereiken van de top heeft veel meer losgemaakt dan alleen de euforie op de top. Het heeft me veel meer gegeven dan ik vooraf voor mogelijk had gehouden. Daarom is het zo mooi iets te doen vanuit passie; je krijgt er iets voor terug dat je vaak niet ziet aankomen.

Volg je droom, ik neem je graag mee op mijn reis.

Lees hier meer over de inhoud en hoe te bestellen.

Tot de volgende blog!
Wilco